Назад

Презентация на 59-то издание на Международния панаир за инженерна индустрия, който ще се проведе в град Бърно





В БТПП се проведе Презентация на 59-то издание на Международния  панаир за инженерна индустрия, който ще се проведе в град Бърно, втория по големина град в Чешката република, в периода 9-13 октомври 2017 г.

Събитието бе открито от г-н Цветан Симеонов, председателя на БТПП, и Н.Пр. Душан Щраух, извънредния и пълномощен посланик на Чешката република в Република България. Г-н Симеонов приветства участниците в презентацията, като отбеляза, че промотирането и участието международни изложения е важен елемент от икономическото сътрудничество, особено на фона и на все по-засилващата се нужда и откриващи се възможности български компании да излязат извън вътрешния пазар на България.

Н.Пр. посланик Щраух също поздрави участниците в Презентацията за проявения интерес, подчертавайки, че Международният  панаир носи полза за всички изложители, както и за заздравяването на отношенията в икономическото и търговското сътрудничество между България и Чехия, чийто стокообмен – по негови думи – вече надхвърля 1 милиард евро. Като добър пример в тази насока Посланикът посочи и участието на Чешки бизнеси в Пловдивския панаир.

От страна на организаторите от „Панаири Бърно” АД присъстваха и г-жа Наталие Раева, представител на компанията за България, и инж. Иржи Роусек,  директор на проекта, който направи презентация за представи тазгодишното издание на  Международния  панаир за инженерна индустрия.

Проявяващите интерес към участие български фирми и компании, могат да подадат своите заявки до 30 април 2017 г. Над половината от изложителите в Международния  панаир за инженерна индустрия с чуждестранни компании, като със своята многогодишна история Панаирът събира над  80 000 посетители, от които голяма част също от чужбина. Акцентът на тазгодишното издание е промишлената автоматизация, като в секторите се предвижда и включването на енергетика и технологии 4.0. Повече информация може да бъде открита тук или на официалния сайт – http://www.bvv.cz/en/msv/.

 

 


04.04.2017 г.

Още новини:

Видео:

Назад