Назад

Какво ще поиска българският бизнес от новия кабинет

Цветан Симеонов в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria


Административното увеличение на доходите не е приемливо за бизнеса по никакъв начин. За нас е приемливо нарастването на заплатите да става на база растеж. 10% ръст на средната работна заплата годишно не е мисия невъзможна. За целта трябва да се тушират някои тежести за бизнеса, а също и "да се стартира електронното правителство, което ще реши страшно много въпроси". Това каза Цветан Симеонов, председател на БТПП, в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Вероника Денизова.

По думите на Симеонов трябва да се работи и в областта на правораздаването, например да се променят правилата за закриване на дружество.  

"Следващото правителство трябва да не се бави да осигури тристранния диалог и да бъде добър посредник между работодателите и синдикатите". 

"Във финансовата област трябва максимално бързо да бъдем приети в ERM II, но да не плащаме дълговете на онези страни, които затънаха в кредити, заради лошата си дисциплина. При нас действа Валутният борд и нека той се запази до край".

Как ще се отразят плановете за увеличение на цените на природния газ и на електроенергията в България на бизнеса и ще се наложи ли повишаване на цените на българските стоки и услуги? Защо солидарната отговорност по ДДС трябва да се преразгледа? Каква е административно-регулаторната тежест, която е унищожителна за малките и средни предприятия? Защо Контролно-пропускателните пунктове (КПП) на границите трябва да се превърнат в приоритет за българското правителство? Какви трябва да бъдат промените в образованието, здравеопазването и правосъдието? Какъв трябва да бъде подходът за разрешаване на проблемите с пенсионното осигуряване? Как партиите, представени в 44-тия парламент възприемат идеите на БТПП? 

Вижте целия коментар ТУК


29.03.2017 г.

Още новини:

Видео:

Назад