Назад

Обсъдени бяха двустранните търговско-икономически отношения между България и Косово

БТПП и Посолството в Косоово планират провеждането на Българо – косовски бизнес форум


Делфин Плана, министър – съветник към Посолството на Република Косово в София и Буяр Деску, втори секретар към Посолството, посетиха БТПП и разговаряха с председателя на Палатата - Цветан Симеонов.

Целта на срещата бе представяне на новоназначения втори секретар  - г-н Деску, отговарящ  за икономическите въпроси в Посолството и обсъждане на двустранните търговско-икономически отношения между България и Косово. Г-н Симеонов запозна гостите си със сътрудничеството на БТПП с Търговско-промишлената палата на Косоово.

С цел активизиране на двустранните икономически отношения бе обсъдена идеята за организиране на съвместно информационно събитие с Посолството на Република Косово в София, на което да вземат участие експерти и представители на бизнеса от Косово.

Фирмите, които имат желание за участие в предстоящия Българо – косовски бизнес форум, могат да заявят своя интерес в дирекция „Международно сътрудничество и международни организации“ към БТПП на тел.: 02 8117 494, 8117 421 или на e-mail: m.markova@bcci.bg.


04.04.2017 г.

Още новини:

Видео:

Назад