Назад

Иракски фирми проявяват интерес за сътрудничество с български предприемачи

Председателят на Нинавския клон на Асоциацията за развитие на индустрията и търговията на иракските предприемачи посети БТПП






Хазим Кублан, председателят на Нинавския клон на Асоциацията за развитие на индустрията и търговията на иракските предприемачи, разговаря с председателя Цветан Симеонов. Симеонов приветства интереса на иракските бизнесмени към сътрудничеството с най-голямата българска работодателска организация.

На срещата бяха обсъдени икономическата обстановка в Ирак, бизнес климата в Мосул (столицата на област Нинава), вариантите за провеждане на двустранен бизнес форум в България с участието на бизнес делегация от близкоизточната република. Констатирана бе най-голямата трудност за развитието на търговските отношения между двете държави, както и трудностите относно провеждането на B2B форум, тъй като все още няма български визов център в Ирак.

Председателят на БТПП представи историята и дейността на Палатата - услугите, които се предлагат, статическите и аналитични издания, работата на Арбитражния съд.

От страна на иракския бизнес, Кублан  информира за постиженията на Асоциацията за развитие на индустрията и търговията на иракските предприемачи, като изрази задоволство от установения с БТПП контакт и съдействие за сътрудничество с български предприемачи, акцентирайки върху секторите:

·        Строителство (включително и пътно строителство);

·        Земеделие;

·        Електроуреди;

·        Водопреносни системи и водни помпи;

·        Бижутерия;

·        Текстил;

·        Обща търговия.

При интерес към установяване на контакт с Асоциацията за развитие на индустрията и търговията на иракските предприемачи, българските компании могат да се свържат с г-н Хазим Кублан на електронен адрес: doiatoiba@gmail.com


05.10.2016 г.

Още новини:

Видео:

Назад