Назад

Обсъдени бяха търговско-икономическите отношения между България и Турция в хода на последните събития

Цветан Симеонов разговаря с извънредния и пълномощен посланик на Република Турция в София Сюлейман Гьокче

Извънредният и пълномощен посланик на Република Турция в София Сюлейман Гьокче, придружаван от г-н М. Емрах Сазак, главен търговски съветник към посолството, проведе среща с председателя на БТПП Цветан Симеонов.

Целта на работното посещение бе обсъждане на търговско-икономическите отношения между България и Турция в хода на последните събития в южната ни съседка. Посланик Гьокче предостави на Симеонов допълнителна информация относно случващото се, както и го запозна с икономическата обстановка в страната.

Председателят на Палатата изтъкна, че не са постъпвали сигнали от български фирми за затруднения и проблеми в доставките или провалени сделки, следствие от ситуацията в Турция. Констатирано бе, че няма промяна в търговско-икономическите отношения между двете страни, което е важно, с оглед позициите на Турция – един от най-големите ни търговски партньори и инвеститори.

Като възможност за разширяване на двустранното сътрудничество, Сазак предостави информация за предстоящото издание на Измирския международен панаир, което ще се състои между 26 август – 4 септември 2016 година в град Измир – Турция (http://ief.izfas.com.tr/home). Основна тема на панаира тази година са иновациите, а Малайзия е избрана за страна-партньор.  Предвидени са срещи на чуждестранните високопоставени гости с турския бизнес. В рамките на тази инициатива са планирани множество мероприятия под надслов „Измирски дни на бизнеса“.


10.08.2016 г.

Още новини:

Видео:

Назад