Назад

Представители от Посолството на Китай посетиха БТПП

Бяха затвърдени отличните отношения на сътрудничество между Посолството на Китай и най-старата бизнес организация в България - Палатата


Чаоин Яо, новоназначеният търговски представител на Китай в България, посети БТПП. На срещата с председателя Цветан Симеонов присъстваха и г-н Кехуа Юан, досегашният търговски представител, г-н Пенчен Луо, трети секретар в Посолството на Китай.

Симеонов затвърди отличните отношения на сътрудничество между Посолството на Китай и най-старата бизнес организация в България - Палатата. Тема на срещата бяха още и мрежата от регионални палати, браншовите организации към БТПП, статистическите книжни и електронни издания, доброволния регистър, както и услугите, които се предоставят в интерес на българския бизнес.  

От интерес за участниците бе и сътрудничеството на Палатата с държавните и наднационални структури, дейността на Арбитражния съд, който функционира към БТПП, международните успехи и участия в организации като ЕВРОПАЛАТИ, Международната търговска палата – Париж (ICC), Международната организация на работодателите (IOE) и регионални структури като Асоциацията на балканските палати (ABC), Организацията на Черноморското икономическо сътрудничество (BSEC), Централноевропейската инициатива (CEI).

От страна на Китай, Яо благодари за предоставената възможност за обмен на информация и идеи, а Юан пожела на наследяващия го търговски представител и на Симеонов да продължат приятелските отношения на сътрудничество между БТПП и Посолството на Китай.

 


08.08.2016 г.

Още новини:

Видео:

Назад