Назад

Българският търговски представител в СТИВ – Ербил очерта икономическата ситуация в Ирак и Иракски Кюрдистан

БТПП подготвя посещения в България на представители на иракските и кюрдистанските палати


Димитър Угринов, българският търговски представител в СТИВ - Ербил, посети БТПП и запозна председателя Цветан Симеонов с настоящата икономическа ситуация в Ирак. Угринов изтъкна  възможностите за развитие на сътрудничеството с близкоизточната република, като сподели очакванията на бизнес общността (в частност на тази в Иракски Кюрдистан), че ефективни икономически отношения с България не биха били постижими без разкриването на българска консулска служба в страната.

Сред темите на разговора бяха неизползваният потенциал на българския износ към Ирак, особено в сферата на хранителните стоки и информационните и комуникационни технологии, както и потенциалните конкуренти на родния бизнес в този регион.

Обсъдени бяха каналите за информиране на държавните структури и отделните фирми за разкриващите се бизнес възможности в Ирак и Кюрдистан.

БТПП информита, че подготвя посещения в България на представители на иракските и кюрдистанските палати. Очаква се първата визита да се състои в периода 26-30 септември 2016 г. По време на нея се предвижда двустранен форум в БТПП с участието на председателите на кюрдистанските палати на столицата Ербил и на градовете Дохук и Сюлеймания.

Заинтересованите за участие български фирми могат да отправят запитванията си за мероприятието към дирекция „Международно сътрудничество и международни организации“ на БТПП на телефон 02 8117 497 (494, 421) или по електронните пощи на v.velichkov@bcci.bg и m.markova@bcci.bg.

 


03.08.2016 г.

Още новини:

Видео:

Назад