Назад

Белгийска делегация посети БТПП

Зам.-председателят на БТПП Георги Стоев проведе среща с почетния консул на България в Източна Фландрия Вили Ван Импе. В срещата участваха Мариана Башева, председател на Клуба за приятелство с Белгия, и белгийска делегация. Повод за разговорите бе предложение от страна на почетния консул за сътрудничество при организирането на международен панаир през  2018 г., когато се очаква България да поеме председателството на Съвета на ЕС.

Георги  Стоев запозна участниците с богатата история на Палатата, международните й контакти и сътрудничество, предлаганите услуги и условията за членство в БТПП.  

Ван Импе и придружаващата го делегация проявиха интерес към дейността на смесените палати в системата на БТПП, към сътрудничеството на Палатата с дипломатическите среди, както и за възможностите за съвместни проекти с българските общини и региони.

Ван Импе е и почетен гражданин на Габрово за приноса му в укрепването на партньорските отношения между Габрово и Аалст, Кралство Белгия, успешната реализация на съвместни инициативи в областта на социалната сфера и здравеопазването.


26.07.2016 г.

Още новини:

Видео:

Назад