Назад

СТИВ – Италия е най-активната търговска служба на страната ни зад граница за 2015 г.На тържествена церемония в БТПП бяха отличени най-активните служби по търговско-икономически въпроси (СТИВ) за 2015 година.

Голямата награда - бронзова статуетка „ХЕРМЕС” и Грамота, получи българската служба по търговско-икономически въпроси в Италия с безспорен принос за увеличаване на българския износ, ръст на инвестициите и на привлечените туристи в България, за активна работа с българския бизнес и съдействие за постигане целите и задачите на БТПП. Наградата връчи Любен Петров, заместник-министър на икономиката

Георги Стоев, заместник-председател на БТПП, връчи наградата - почетен диплом, за второто място – на СТИВ - Казахстан.

На трето място бе отличена СТИВ - Иран. Наградата връчи Григор Порожанов, директор “Външноикономически отношения“ в Министерство на външните работи.

Отличени бяха и търговските ни представителства, номинирани в класацията - във Виетнам, Германия и Узбекистан. Почетните дипломи бяха връчени от Георги Стоев и Маджиде Ахмедова, заместник изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции.

Заместник-председателят на Палатата приветства присъстващите търговски представители на България зад граница, като подчерта, че оценката е направена на базата на критерии, утвърдени от БТПП и Министерство на икономиката – ръст на износа, инвестициите  и туристите, активна работа с българския бизнес и комплексна оценка на МИ.

Има и други търговски служби, които заслужават висока оценка за активната си дейност през 2015 година, като СТИВ в Румъния, САЩ, Япония, Ливан и Русия, но правилникът за присъждане на наградите не позволява награждаване в две последователни години.

Георги Стоев  изрази готовността на БТПП да съдейства при изпълнение на задачите на търговските ни представители зад граница и пожела да продължат активната си дейност и успешно да участват в следващата класация.

Събитието бе организирано със съдействието на  Enterprise Europe Network към БТПП.

 


22.07.2016 г.

Още новини:

Видео:

Назад