Назад

Среща с почетния консул на Шри Ланка Борислав Сарандев



В БТПП се състоя среща между почетния консул на Шри Ланка Борислав Сарандев и председателя на БТПП Цветан Симеонов.

Борислав Сарандев информира, че правителството на Шри Ланка следва нова икономическа програма, съгласно която се предвиждат по-активни участия на компании и организации от островната държава в международни изложения и търговски събития.

Цветан Симеонов предложи пълно съдействие от страна на Палатата в отговор на амбициозната правителствена програма за излизане на външни пазари. По-конкретно БТПП ще помогне при осъществяване на подобни участия, както на утвърдени международни събития в България, така и на самостоятелни изложби или панаири, посветени само на продукти и услуги, произвеждани в Шри Ланка.

Почетният консул потвърди, че скоро е бил определен нов посланик на Шри Ланка за България и предстои подаване на акредитивните му писма. Договорена бе среща в БТПП при следващото му посещение в България.

Борислав Сарандев потвърди и очакваните високи икономически резултати на Шри Ланка, която е малка държава, но с постоянно нарастващ брой на населението и разположена в регион, който формира голям пазар с постоянно увеличаващи се нужди и многобройни консуматори.

Представени бяха секторите, които промотира Шри Ланка за чуждестранни инвестиции, както и осигуряваните от държавата стимули в тази област.

Почетният консул информира за предстоящ голям икономически форум в Шри Ланка през октомври 2016 г., организиран от Международния търговски център и Съвета за насърчаване на износа и търговията на Шри Ланка. 

Повече информация за събитието - ТУК


25.03.2016 г.

Още новини:

Видео:

Назад