Назад

Общо събрание на Международната асоциация GS1 се откри в Сидни, Австралия





В периода 18 – 20 май в гр. Сидни, Австралия, се провежда редовното Общо събрание на GS1. В него, освен Националните организации GS1, участват и ключови представители от различни сектори и международни компании. GS1 България е представена от Цветан Симеонов, председател на Бюрото, и Цвета Братанова, изпълнителен секретар.
 
Програмата включва доклад за финансовите резултати за периода 2013/2014 г.и доклади на Комисията по стандарти и на Комисията по вътрешно съответствие. Ще бъдат гласувани цели, ключови инициативи и бюджет за следващата година, както и стратегии с фокус върху онлайн търговията, здравеопазването и други.
 
В днешното откриване на деловата част се включи Стийв Сиобо, парламентарен секретар на Министерство на външните работи и парламентарен секретар на Министерството за търговия и инвестиции на Австралия. Той сподели, че правителството на страната се стреми към облекчаване на дейността на малките и средни предприятия, облекчаване на търговията, съкращаване на разходите, минимизиране на складовите наличности и динамизиране на времето за реакция. Подчертано бе, че важен инструмент в тези усилия е внедряването на стандарти, каквито са стандартите GS1.
 
Питър Флеминг, изпълнителен директор на Националната агенция за преход към електронно здравеопазване, заяви, че в сътрудничество с GS1 за подобряване веригата на снабдяване се търси повишаване безопасността на пациентите. В Австралия вече е въведена стандартната идентификация на всички медицински продукти и заинтересовани участници в сектора. Разработен е продуктов каталог на медицинските продукти, в който са въведени данни за над  333 хил. артикула, маркирани с GTIN, и за 474 организации. Стандартите GS1 също се използват в система за изтегляне на продукти от веригата за доставки.
 
Джоузеф Пхи от китайската компания „Ли & Фунг“ представи развитието на Китай през последните десетилетия. Той заяви, че в следващите няколко години предстои страната да се трансформира от най-големия производител в най-големия консуматор в света. Това е ключов момент за фирмите, когато определят своите стратегии.
 
В последния работен панел за днешния ден, бяха представени номинираните кандидати за Борда на международната организация GS1, сред които са представители на световноизвестни компании като: eBay, The Procter & Gamble Co., Coca – Cola, J. M. Smucker Company, Cainiao Internet Technology Ltd. (Alibaba Group).

19.05.2015 г.

Още новини:

Видео:

Назад