Назад

Засилване на сътрудничеството между бизнес организациите на България и Македония





На среща в Скопие на 17 февруари председателят на БТПП Цветан Симеонов обсъди с Бранко Азески, председател на Стопанската палата на Македония (СПМ), и Зоре Темелковски, председател на Македонско-българската стопанска камара (МБСК), необходимостта от засилване на икономическото взаимодействие между двете страни в рамките на европейското бъдеще на Македония. В разговора участваха и представители на Посолството на България в Скопие. 
 
На срещата бе договорено и организирането на българо-македонски бизнес форум през пролетта на 2015 г. (април-май) в София. 
 
Подаването на полезна информация към бизнеса е основна задача на бизнес организациите от двете страни. Това ще се осъществява на регулярна база чрез провеждането на двустранни бизнес форуми и срещи с цел намиране на партньори и идентифициране на икономически проекти от взаимен интерес. През юни 2014 г. вече се осъществи такъв форум в гр. Щип, Македония.
 
Първият съвместен форум за тази година ще се проведе на 12 март в БТПП. Форумът е от особено значение за македонските предприемачи, тъй като през последните 8 години в България има ниска ставка на данък печалба, както и други стимули за чуждестранните инвеститори.
Палатата ще публикува допълнителна информация за профила на македонските фирми – участници във форума.
 

18.02.2015 г.

Още новини:

Видео:

Назад