Назад

БТПП участва в 502-ата пленарна сесия на ЕИСК



B Eвропейската комисия в Брюксел вчера започна редовната сесия на Европейския икономически и социален комитет (ЕИСК).  Сесията, в която участва и зам.-председателят на БТПП Георги Стоев, бе открита с изказване на Валери Жискар д'Естен, бивш президент на Република Франция. Състоя се Дебат на тема „Перспективи пред ЕС“, в който от българска страна  участваха председателят на Икономическия и социален комитет (ИСК) Лалко Дулевски, зам. председателят на БТПП Георги Стоев и други представители на работодателски организации и на синдикатите. 
 
502-ата пленарна сесия прие становища за Ролята на гражданското общество в споразумения за свободна търговия между ЕС и Япония. 
 
Сред разглежданите доклади и теми в рамките на сесията са политиката в областта на конкуренцията 2013 г.; предложение за директива на Европейския парламент и на Съвета относно разпространението с търговска цел на спътникови данни от наблюдение на Земята; управлението на макрорегионалните стратегии; отваряне на европейския авиационен пазар за сигурно и устойчиво гражданско използване на дистанционно управляеми летателни системи; иновации в синята икономика: реализиране на потенциала на морета и океани за създаване на работни места и растеж.
 

16.10.2014 г.

Още новини:

Видео:

Назад