Назад

Българска бизнес делегация, водена от председателя на БТПП, отпътува за Брюксел за участие в Европейския парламент на предприятията

Бизнес делегация, водена от председателя на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов отпътува за Брюксел за участие в третото издание на Европейски парламент на предприятията. Събитието се организира на всеки 2 години и дава възможност бизнес обществото да  участва в европейския дебат и да контактува пряко с представителите на Европейските институции. Тази година Европейският дебат с участието на представители на бизнеса ще се проведе на 16-ти октомври 2014 г. в Европейския парламент. Очаква се във форума да се включат над 600 фирми от 28 страни.
 
В съставя на българската делегация влизат 18 представители на бизнеса от България, номинирани от БТПП за участие във форума. Представени са секторите медицински и санитарни изделия, консултантска дейност, енергиен сектор, строителство, информационни технологии, лека промишленост, селско стопанство, машини, съоръжения и технологични линии за хранително-вкусовата промишленост.
 
В рамките на 3-дневното си посещение в Брюксел участниците в делегацията ще имат възможност да се срещнат с български евродепутати и да обсъдят възможностите за подобряване икономическата среда и бизнес сътрудничество в ЕС, както и за по-добра комуникация с българските депутати в Европейския парламент.
 
Тази година са определени четири области за дебат по време на Европейския парламент на предприятията – интернационализация, умения и човешки ресурси, финансиране, енергия. В края на всеки дебат, членовете на ЕПП ще имат възможност  да изразят мнението си и да гласуват по поставени въпроси. 
 

15.10.2014 г.

Още новини:

Видео:

Назад