Назад

БТПП ще подкрепи три бизнес събития с цел разширяване контактите между български и френски фирми





Почетният консул на България във Франция - региони Миди Пиренеи и Аквитания, Ронан Ле Гофф и председателят на БТПП Цветан Симеонов обсъдиха възможностите за съвместно икономическо сътрудничество. Симеонов подчерта, че почетните консули са сериозен съюзник на търговските палати за информиране на деловите среди в чужбина относно възможностите за бизнес в България. Франция е традиционно важен партньор за нашата страна, но все още има неизползвани възможности за увеличаване на търговския обмен. Налице са всички благоприятни  условия търговията ни с Франция да е на по-високо ниво , каквото е например с някои от по-големите икономики в Европа, подчерта председателят.
 
Ронан Ле Гофф представи своите идеи в полза на бизнеса в България.
БТПП ще подкрепи три бизнес събития през 2014 година, включени в плановете за сътрудничество с Търговско-промишлената палата на Тулуза:
Юни - Форум за икономическо сътрудничество;
Септември - Международно изложение за иновации и конкурентноспособност;
Октомври -  ноември - Българо-френски ден.
Почетният консул отбеляза, че в България има френски компании със солидни инвестиции, както и български фирми, които имат тесни бизнес контакти с Франция. Те са пример за добра практика и биха били силни партньори при подготовката на бъдещите съвместни събития.
 
По време на срещата бяха коментирани ползите от включването на арбитражна клауза в договорите между български и френски фирми, както и съдействието на БТПП на български и чуждестранни компании при намиране на най-подходящия партньор.
 

27.03.2014 г.

Още новини:

Видео:

Назад