Назад

БТПП и СТИВ - Ханой планират съвместни инициативи





 

Проведе се среща с новоназначения съветник към Службата по търговско – икономически връзки на посолството на България в Ханой Александър Александров и председателя на БТПП Цветан Симеонов. Във фокуса на срещата бяха обсъдени бъдещите планове и сътрудничество с БТПП по време на мисията на Александър Александров във Виетнам.
 
Цветан Симеонов запозна новоназначения съветник към СТИВ – Ханой с дейността на Палатата, както и с богатата база данни, с които разполага БТПП. Информационният масив, който БТПП поддържа, цели да обезпечи повече сигурност между субектите в стопанския оборот, и в частност може да улесни търговско – икономическите отношенията между България и Виетнам.
 
По време на срещата беше обсъден и големият интерес на българските фирми към подготвеното за средата на февруари посещение на бизнес делегация във Виетнам, което, поради важни за страната ни събития, бе отложено. Коментирано бе тясното сътрудничество между СТИВ и БТПП при разрешаването на търговски спорове между предприятия от двете страни.

15.04.2013 г.

Още новини:

Видео:

Назад