Назад

БТПП и германските индустриално-търговски камари засилват сътрудничеството си





 

Днес се проведе среща между ръководството на DIHK - Асоциация на Германските индустриално-търговски камари и ръководството на БТПП. В срещата участваха Мартин Ванслебен - главен управител на DIHK, Бено Бунзе - управител на Германска Държавна агенция за инвестици и търговия, Митко Василев - главен управител на ГБТИК, Тобиас Бауман - директор международни икономически връзки в DIHK, Аника Патберг - старши икономист в Германска Държавна агенция за инвестиции и търговия, а от българска страна - председателят на БТПП Цветан Симеонов и главният секретар на БТПП Васил Тодоров.
 
Немските гости са на посещение в България във връзка с отбелязването на 20-годишнината на Германо–Българската индустриално-търговка камара, с която БТПП си сътрудничи успешно от самото й създаване.
 
Г-н Симеонов информира гостите, че БТПП продължава да изпълнява своите конкретни задължения по споразумението за сътрудничество по партньорския проект DIHK – CEFTA. БТПП участва под формата на не-бенефициент партньор в проекта. Споделена бе информация по текущите дейности на БТПП като бе отбелязана много добрата работа на Арбитражния съд при БТПП, който в последните 3 години е утроил решаваните случаи.
По линия на международните организации бе обсъдена дейността на ЕВРОПАЛАТИ, в които и двете организации членуват.
 
Дискутирана бе възможността за въвеждане в България на немската система на сътрудничество между университети и предприемачи с цел обучение на бъдещи кадри и специалисти. БТПП ще си сътрудничи с DIHK в тази област и ще използва немския опит с цел подобряване и усъвършенстване на системата на обучение в България. 
 

12.04.2013 г.

Още новини:

Видео:

Назад