Назад

Българо-румънски бизнес форум в БТПП с участието на президентите Росен Плевнелиев и Клаус Йоханис







Българо-румънски бизнес форум с участието на президентите на двете страни Росен Плевнелиев и Клаус Йоханис ще се проведе на 15 юни 2016 г. от 16.30 часа в сградата на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) в София, ул „Искър” 9, ет.1, зала „А“ .  БТПП организира събитието, съвместно с Търговско-промишлената палата на Румъния и румънското посолството в София. 
 
Румъния е традиционен търговски партньор на България. Страната е на 3-то място като експортен партньор на България в рамките на ЕС след Германия и Италия и на 4-то в света след Германия, Италия и Турция. През 2015г. стокооборотът между България и Румъния бележи рекорд в търговско-икономическите отношения през последните години -  3 680.6 млн.евро, като България е подобрила експорта си към Румъния и е с положителен баланс. 
 
Бизнес форумът ще продължи с двустранни бизнес срещите в следните сектори от взаимен интерес, определени от румънските партньори: енергетика, хранително-вкусова промишленост, информационни технологии, електронна търговия, автомобилна индустрия, строителни материали, рециклиране, нефт и газ. БТПП ще изпрати допълнително списък с румънската бизнес делегация.
 
При интерес за участие във форума, моля, в срок до 13 юни /понеделник/, изпратете попълнена регистрационна форма на и-мейл: v.velichkov@bcci.bg  или факс 987 32 09. 
 
Участието е безплатно.
 
За повече информация: Дирекция „Международно сътрудничество и международни организации”, БТПП тел. 02/8117 497, 8117 494
 
Покана – ТУК
 
СПИСЪК С ЧЛЕНОВЕТЕ НА РУМЪНСКАТА БИЗНЕС ДЕЛГАЦИЯ - ТУК
 
 
Регистрационна форма и проекто-програма – ТУК
 

08.06.2016 г.

Още новини:

Видео:

Назад