Назад

Бизнес семинар „ Хонконг: твоят партньор за успех в Китай“

Васил Тодоров, главен секретар на Българската търговско-промишлена палата, откри бизнес семинар на тема „Хонконг: твоят партньор за успех в Китай“. Събитието се организира от Съвета за развитие на търговията на Хонконг /HKTDC/, който е традиционен партньор на БТПП при осъществяването на съвместни инициативи и при предоставяне на контактни данни и информация за фирми, опериращи на азиатския пазар.
 
Васил Тодоров акцентира върху параметрите на пазара в Хонконг и отбеляза, че за българските фирми ще бъде от голяма полза да познават възможностите за сътрудничество в региона. Главният секретар подчерта, че партньорството на БТПП със Съвета за развитие на търговията има за цел да насърчи и китайските компании да инвестират на българския пазар.
 
В рамките на мероприятието бяха представени презентации с практически съвети за правене на бизнес с Китай от офис в Хонконг, както и възможностите и предизвикателства, с които се сблъскват фирмите в Хонконг.
 
Представен бе опита на няколко български компании на азиатския пазар. Последваха неформални разговори между българските фирми и експерти от Съвета за развитие на търговията на Хонконг.
 

07.06.2016 г.

Още новини:

Видео:

Назад