Назад

ДА ВЪЗСТАНОВИМ КЪЩАТА НА ИВАН ГРОЗЕВ В ГРАД КАРЛОВО!

Станете част от благородната кауза!
Българската търговско-промишлена палата (БТПП) продължава своята кампания за възстановяване на къщата на Иван Грозев в Карлово и превръщането ѝ в музей. 
 
В своя стремеж да запази изворите на българщината за бъдещите поколения, БТПП осигури средствата за закупуване на имота в навечерието на 120-годишнината от създаването на първите търговски палати в България.
 
Благодарение на включилите се към момента дарители, между които представители на бизнеса, търговско-промишлени палати и граждани, започнаха ремонтни дейности по възстановяването на къщата на Иван Грозев. 
 
Реконструкцията изисква значителен трудов и финансов ресурс, за което БТПП отправя призив за включване в благородната инициатива и допринасяне за възстановяването на къщата чрез специално организираната дарителска кампания в българската краудфъндинг платформа Collectim. Достъп до платформата: ТУК
 
КОЙ Е ИЗВАН ГРОЗЕВ
Иван Грозев е бил сред най-видните възрожденци, патриоти и родолюбци, един от най-близките и скромни помощници на Левски и участник в четата на Хаджи Димитър и Стефан Караджа. Като един от първите кметове на София след Освобождението превръща столицата в град с европейски облик, изгражда паметника на Васил Левски в столицата. 
 
Той е първият председател на Софийската търговско-индустриална камара (днес Българска Търговско-промишлена палата), участва в създаването на средно търговско училище в София, работилница за ремонт на локомотиви и вагони, както и църквата „Св. Илия“ в Княжево.
 
Името на всеки дарител, включил се в инициативата, влиза в списъка на родолюбците - благодетели, който ще се съхранява в музея за личността и делото на Иван Грозев. Подготвени са и много награди за дарителите, информация, за които е на разположение в платформата Collectim.
 
Разчитаме на Вашата подкрепа!

16.12.2015 г.

Още новини:

Видео:

Назад