Назад

52-та среща на Борда на директорите на Бизнес съвета на организацията за Черноморско икономическо сътрудничество







52-та среща на Борда на директорите на Бизнес съвета на организацията за Черноморско икономическо сътрудничество (ЧИС) се проведе в Букурещ, Румъния. На срещата бяха представени Армения, Азербайджан, Гърция, Молдова, Румъния, Русия и Турция. Представители на Министерство на външните работи на Румъния взеха участие в срещата и поздравиха присъстващите.
 
Михаил Христидис, главен секретар на ЧИС бе специален гост на 52-та среща в Букурещ. Той подчерта важната роля на Бизнес съвета за осъществяване на диалога между публичния и частния сектор в региона, както и в поддържането на МСП като гръбнак на икономиката в страните от региона. Маммад Зулфугаров, главен секретар на Бизнес съвета акцентира върху спешната нужда от промени в организацията с цел активизиране на дейността и промотиране на бизнес средата в региона. 
 
Михаи Иваску, съветник на председателя на Търговско-промишлената палата на Румъния представи доклад за дейностите, извършени по време на румънското председателство. БТПП се включи в изложенията, организирани по време на председателството, като разпространи информация сред българските фирми и предостави материали на общия щанд на страните от ЧИС.
 
Липсата на кворум и кандидатури за позицията главен секретар и зам.-главен секретар възпрепятства избирането на нови титуляри за следващия 3-годишен период. Временно изпълняващ длъжността главен секретар на Бизнес съвета ще бъде Рашид Измаилов, досегашен зам.-главен секретар.
 
Бяха обсъдени редица организационни въпроси, свързани с ежедневната работа на съвета.
 
В края на срещата председателството на Бизнес съвета бе предадено на Руския национален комитет за Черноморско икономическо сътрудничество за периода януари – юли 2016. Бе представена и програмата на руското председателство, която ще включва участия в международни изложения и двустранни бизнес срещи, организирани в Русия. БТПП ще информира допълнително за възможностите за участие на български фирми в предстоящите събития.
 

15.12.2015 г.

Още новини:

Видео:

Назад