Назад

Среща с първи секретар в посолството на Украйна в София



 
Председателят на БТПП Цветан Симеонов разговаря с първия секретар в посолството на Украйна в София на Александър Гуриев. Повод на срещата бе предстоящо посещение на българска бизнес делегация в Одеса, 18 – 20 май тази година.

В същия период в черноморския град ще се проведе девета Международна асамблея на туристическия бизнес. В събитието участие ще вземат освен туристически фирми от България и компании, които работят в секторите: селско стопанство – преработка и оборудване за селскостопанска продукция, машини, хранилища, хладилници за плодове и зеленчуци; хранително-вкусова промишленост, лозарство и винарство, парфюмерия и козметика, текстил, конфекция, строителство и др.

Цветан Симеонов информира първия секретар за подготвовката на визитата, като уточни, че БТПП подготвя бизнес делегация, която да придружи зам.министър Иво Маринов в Одеса.
Очаква се организиране на бизнес форум с местни фирми и бизнес организации. В Украйна има над 200 хиляди етнически българи и бизнес и търговските интереси са традиционни.

28.04.2011 г.

Още новини:

Видео:

Назад