Назад

Бизнес делегация, придружаваща министър-председателя на Република България замина за Република Хърватия



 
Бизнес-делегация, ръководена от Председателя на УС на БТПП г-н Цветан Симеонов замина за Загреб. Бизнесът придружава министър-председателя на България, който осъществява официално посещение в Хърватия. 
По този повод Българската търговско-промишлена палата, съвместно с Хърватската стопанска камара, организират бизнес форум за насърчаване на търговските взаимоотношения между бизнес средите на двете страни. Във форума участват г-н Трайчо Трайков, министър на икономиката, енергетиката и туризма на Р България, г-н Джуро Попияч, министър на икономиката, труда и предприемачеството на Република Хърватия, г-жа Весна Трнокоп Танта, заместник председател на Хърватската стопанска камара.

Целта на форума е осъществяване на срещи между партньори от двете страни, както и представяне на икономическия и инвестиционен климат в България и благоприятните условия за инвестиции в страната. Актуалните инвестиционни проекти в Република Хърватия също са във фокуса на събитието.
В българската бизнес делегация има представители на следните икономически области: инженеринг, големи проекти за изграждане на тунели, подземни гаражи, крайбрежно укрепване и др.; енергетика, външен и интериорен дизайн, естествени камъни; производство и монтаж на изолации; военна промишленост, телекомуникационни мрежи, соларни системи, панаирна и изложбена дейност и др.
Очаква се бизнес срещите, организирани с надеждни потенциални партньори да доведат до установяване на дългосрочно търговско сътрудничество. 

27.04.2011 г.

Още новини:

Видео:

Назад