Назад

Възможности за бъдещо сътрудничество между Община Казанлък и БТППЮбилеен медал по случай 120 години от създаването на търговско-промишлените палати/ камари в България връчи председателят на БТПП Цветан Симеонов на кмета на община Казанлък Галина Стоянова . Отличието  е за нейния сериозен принос за подобряване на бизнес климата в общината и за доброто взаимодействие на местната власт с Казанлъшката търговско-промишлена палата. „Искаме да покажем, че доброто сътрудничество между местните власти и търговските палати е важно за всички“, каза Симеонов.

По време на срещата, в която участваха още Анри Малос, експредседател на Европейския икономически и социален комитет, председателят и главният секретар на КТПП - Ангел Скендеров и Йордан Игнатов, бяха обсъдени възможностите за бъдещо сътрудничество между Община Казанлък и БТПП. Акцентирано бе върху конкретни проекти в общината, които биха заинтересували потенциални инвеститори.

Такъв проект е разработването на минералните извори, намиращи се в Казанлъшките минерални бани. Водата от 5-те кладенеца, чийто концесионер е Община Казанлък, се отличава с високи качества - прекрасна предпоставка за развитие на балнеолечение и  балнеотуризъм. Освен това, Казанлък е богат с културно-историческото си наследство, което допълнително прави това място особено предпочитано.

Вторият проект, който също е изключително привлекателен за инвеститорите, е свързан с яз. „Копринка“ – превръщането на това красиво кътче в истински атракцион с реализацията на уникален проект, представящ древната столица на Одриското царство – Севтополис. Проектът предвижда върху плаваща платформа, изградена от модули, да се окачи автентичен макет на древния град Севтополис. Макетът ще бъде потопен на дълбочина около 3 метра. До съоръжението - специален понтон, ще се стига с лодки. Лазерен спектакъл ще озарява нощем небето над язовира, а върху водна стена ще оживяват кадри от потопения Севтополис.

Третият проект, който Община Казанлък подготвя, е свързан с Долината на тракийските царе. Изработен е Общ устройствен план на Долината, а комплексът от гробници кандидатства за включване в списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство. Тази уникална даденост се нуждае от изграждане на места за почивка и забавление, което пък дава възможност на инвеститорите да намерят своята ниша, сподели кметът Галина Стоянова.

Срещата  даде заявка за конкретни действия от взаимен интерес между Община Казанлък и БТПП.


13.11.2015 г.

Още новини:

Видео:

Назад