Назад

Партньорство с Европейската банка за възстановяване и развитие



Възможностите за финансиране на фирмите и сътрудничеството между Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) и Българската търговско-промишлена палата (БТПП) обсъдиха по време на среща в Палатата Милен Георгиев, старши банкер в офиса на ЕБВР в България и председателят на БТПП Цветан Симеонов.
 
Със срещата се подновяват усилията за партньорство между двете организации, насочени към съдействие за един от ключовите проблеми пред българските компании – достъпът до финансиране.
 
По време на дискусията Милен Георгиев представи основна информация за критериите, при които банката кредитира проекти. Обикновено международната институция извършва допълващо финансиране или оказва съдействие за намиране на източници за цялостно финансиране на проекти за развитие и имащи допълнителна полза не само за бизнеса (например проекти за енергийна ефективност, ресурсна ефективност и т.н.) 
 
За популяризиране на дейностите на банката, насочени към корпоративния сектор, се предвиждат съвместни събития. В случай че имате имате интерес за участие, можете предварително да изпратите Вашите данни на e-mail: ikan@bcci.bg, за да бъдете поканени на предстоящите срещи.
 
Повече информация за Европейската банка за възстановяване и развитие и за проектите, които финансира: ТУК 
 

11.09.2015 г.
Назад