Назад

Двустранни срещи с китайски компании





Проведени бяха срещи с китайски фирми от гр. Чунцин, Китай. Събитието бе официално открито от Сион Лин, външнотърговски директор на Чунцин, който представи постиженията на града. 
 
Председателят на БТПП Цветан Симеонов посочи, че секторите, които са представени в делегацията (строителство и инженеринг, он-лайн платформи за търговия, търговски и развлекателни центрове, прерабтка на отпадъци, банков сектор, туризъм, хранително – вкусова промишленост) са добре подбрани и от взаимен интерес. България е добър потенциален партньор. Цветан Симеонов отбеляза основните макроикономически показатели и предимства на България.
 
Представени бяха китайските фирми и бяха осъществени двустранни срещи с българския бизнес. Над 50 български фирми имаха възможността да открият потенциални партньори. 
 
По време на срещите бе подписан Меморандум между българска и китайска фирма за бъдещо сътрудничество.
 
*Чунцин е с население 33 млн. души и е на пряко подчинение на правителството, като заема водещо място в политиката на Китай. Градът е разположен на Пътя на коприната – като в момента в процес на изграждане е и жп линия, свързваща Чунцин с Европа.
 
 

08.09.2015 г.

Още новини:

Видео:

Назад