Назад

БТПП и Посолството на САЩ в София обсъдиха Споразумението за улесняване на търговията на Световната търговска организация

Станислава Димитрова, изпълняващ длъжността Търговски аташе към Департамента по търговия към Посолството на САЩ в София, и Милко Минев, координатор „Връзки с обществеността”, обсъдиха с главния секретар на Палатата Васил Тодоров положителните аспекти на Споразумението за улесняване на търговията на Световната търговска организация (СТО) и подкрепата му от страна на бизнеса. Американското правителство е предприело инициатива за промотиране на ползите от Споразумението сред бизнес организации от страните членки на СТО.
 
Васил Тодоров сподели, че БТПП е подкрепила сключването на Спораузмението още по време на преговорите през 2013 г. и изрази надежда, че скоро ще бъде ратифицирано, тъй като предвиденото улесняване на търговията може да увеличи приходите от световния износ с повече от 1 трилион щ.д. За развиващите се страни ползите бизха били значителни: повече от 570 млрд. щ.д увеличен износ и 18 млн. работни места за тези икономики.
 
В рамките на срещата бяха представени и предстоящите търговски изложения, които търговският отдел към Посолството на САЩ промотира регионално:
  • WEFTEC 2015 – Чикаго, 26 – 30 септември 2015 (изложение за водни технологии)
  • POWER- GEN International – Лас Вегас, 8-10 декември 2015 (енергиен сектор)
  • PACK EXPO – Лас Вегас, 29 – 30 септември 2015 (пакетиране и преработване); За пръв път изложението ще се комбинира и с Pharma EXPO, което представя пълен набор от решения на фармацевтични, биофармацевтични, подхранващи и медицински производители на устройства;
 
За повече информация: http://www.export.gov/bulgaria 
 

14.07.2015 г.

Още новини:

Видео:

Назад