Назад

Продължава Общото събрание на международната организация GS1

Във втория ден от Общото събрание продължи представянето и одобряването на  работата по различните проекти на GS1. Засегнати бяха теми като: качество на данните и  предоставяне на услуги, гарантиращи качеството на данни, дигитален етикет, Регламент (ЕС) 1169/2011,  идентификация на стоки в онлайн магазините за подобряване на търсенето на стоки в интернет, нови възможности за идентификация на варианти и други. Активността в цитираните направления е свързана с проучвания, изготвяне на препоръки и стандарти, провеждане на обучения и срещи. Като обобщение Мигел Лопера, президент и изп. секретар на GS1, сподели: „Всичко, което правим  е с цел крайният потребител да получава качествени данни от сигурен източник, което да повиши неговата безопасност и информираност при вземане на решение за покупка.” 
 
В  сектора здравеопазване организацията GS1 се е превърнала в признат и неутрален партньор за регулаторни органи, търговски асоциации, производители, болници и други представители  на сектора, предоставяйки глобални стандарти и добри практики за повишаване безопасността на пациентите, сигурността и ефективността на веригата за снабдяване, проследимостта и синхронизацията на точни данни.
 
ООН започва работа по изграждането на многоезичен портал, съдържащ информация за земеделските производители по цял свят. За идентификация на производителите в регистъра ще се използват GLN (Глобални номера на локация) по стандартите GS1. Земеделските производители, които са регистрирани в GS1 в съответната Национална организация, ще могат да ползват предоставения им вече GLN номер при вписване в регистъра на ООН. 
 
На заседанието беше приет нов член на общността - GS1 Туркменистан, с което броя на Националните организации GS1 в света става 112. 
 
В рамките на сесията беше проведен неформален разговор с Ван Лин, вицепрезидент на  Алибаба Груп относно възможностите за съдействие на български фирми да продават през компанията. Очаква се в скоро време експерти на компанията да посетят България и да разяснят възможностите за търговия с нейно съдействие, за което БТПП ще информира своите членове допълнително.
 
Обновен беше Борда на GS1 с  12 нови представители на водещи компании по света, между които:  J. M. Smucker Company, Cainiao Internet Technology Ltd. (Alibaba Group), The Coca – Cola Co., eBay, Nestlé S.A., Carlsberg Group, The Procter & Gamble Co., Macy's, Inc., Amazon и други.
 

20.05.2015 г.

Още новини:

Видео:

Назад