Назад

Съветът по иновации и развитие на технологиите при БТПП отличи победителите в конкурса за иновативна фирма и проект - 2014







За втори път Съветът по иновации и развитие на технологиите (СИРТ) връчи в БТПП награди за най-успешна иновативна фирма и за най-добър иновативен проект за 2014г. 
 
Първото издание на конкурса породи интереса на десетки български фирми, което е ясен признак за важността на иновациите за развитието на икономиката на една страна.
 
Комисия за определяне на победител в конкурса разгледа и оцени 13 проекта по критериите: оригиналност на идеите, методи, икономическа ефективност от реализация и принос към опазване на околната среда.
 
В категорията „Най-успешна иновативна фирма“ на първо място бе отличена „Мобайл Системс“ ООД - за създаването на иновативни софтуерни продути. Плакет и грамота връчи председателят на БТПП Цветан Симеонов. 
 
Втората награда в същата категория - за видеонаблюдение, контрол на достъп до сгради и обекти и проследяването на хора и превозни средства получи  „Оптикс“ АД, гр. Панагюрище от Даниела Везиева, зам.-министър на икономиката. 
 
Съпредседателят на Съвета по иновации Йосиф Аврамов връчи трета награда на „Системи Автоматика Технологии“ – САТ ООД за разработване на хибридна централна система за управление на нова линия на черно олово.
 
В категорията „Най-добър иновативен проект“ на първо място бе отличен „Институт по металознание, съоръжения и технологии с център по хидро и аеродинамика при БАН“ за производство на топлоизолационно пеностъкло от стъклени отпадъци. Наградата бе дадена от зам.-министър на образованието и науката - проф. Костадин Костадинов.
 
На второ място е „Мейк България“ ЕООД за проект „новаторска изолационна система“ Екопур.
 
Третото място бе за „Виа Стоун“ ООД за производство на изолиращи плочки по проект „ЮниСтоунс-България“.                                                             
Преди официалното събитие Съветът по иновации и развитие на технологиите при БТПП проведе кръгла маса, на която бяха представени иновативните проекти „Платформа иновационна борса”, „Център за технологичен трансфер" и „Виртуален Офис за Технологичен Трансфер“. Целта на  проектите е да се изгради „мост” към развитието на иновациите в МСП и старт ъп компаниите.
 
Презентации:
 

31.03.2015 г.

Още новини:

Видео:

Назад