Назад

Проф. Васил Мръчков стана Доктор Хонорис Кауза на СУ “Кл. Охридски“ и носител на Почетния диплом на БТПП

На тържествена церемония в Софийския университет „Кл. Охридски“ известният юрист по трудово и осигурително право проф. д.ю.н. Васил Мръчков бе удостоен с почетното звание Доктор Хонорис Кауза на СУ “Кл. Охридски“.  Отличието връчи ректорът на Софийския университет проф. Иван Илчев в присъствието на много юристи, видни конституционалисти, бивши министри и председатели на парламента, академици, професори, студенти, политици, общественици, колеги, приятели и почитатели на академичното творчество на проф. Васил Мръчков. Сред гостите бяха и председателят на БТПП Цветан Симеонов и арбитри от Арбитражния съд при БТПП.
 
В академичното си слово, посветено на българската социална държава,  проф. Мръчков посочи бедността като голямата язва на обществото, която ни отдалечава от реалната социална държава.
 
Той благодари за удостояването му с високото звание и пожела на Софийския университет да продължи да бъде огнище на знанието и книжовността,  за утвърждаването на демократична правова и социална държава и силна българска държава на духа.
 
Непосредствено след церемонията проф. Васил Мръчков бе удостоен и с Почетен диплом от БТПП за ефективна подкрепа на дейността на БТПП, активно и ползотворно сътрудничество с Палатата, за личен принос към издигане авторитета на БТПП като работодателска организация и във връзка с 80-годишния му юбилей. Отличието връчи председателят на БТПП Цветан Симеонов.
 

28.01.2015 г.

Още новини:

Видео:

Назад