Назад

Среща с представители на ръководството на Асоциацията на бизнес клъстерите

Подписване на Меморандум за разбирателство с всички национално представителни работодателски организации, с БАН, с иновативни и научни организации предлага Асоциацията на бизнес клъстерите. По този повод, по инициатива на Асоциацията, в БТПП се състоя среща между председателя  на УС на АБК Венцислав Славков, членът на Контролния съвет на АБК Илиян Начевски и председателя на БТПП Цветан Симеонов.  
 
Предлаганият меморандум предвижда  сътрудничество в различни области и съвместни дейности, включително за подобряване на конкурентоспособността и средата за иновации в България. Такова рамково споразумение вече е подписано с БСК, съобщиха от Асоциацията.
 
Цветан Симеонов изрази уверения, че Палатата винаги е готова за всякакви форми на сътрудничество, които допринасят за постигане на целите на двете организации. Предложеният проект ще бъде внимателно разгледан и евентуално допълнен.
 
Участниците в срещата обсъдиха състоянието и ролята на клъстерите за българската икономика, след като Венцислав Славков представи изследване по темата,  което предстои скоро да бъде публикувано.
 
Информация за целите и задачите на Асоциацията може да бъде намерена и на страницата й в Интернет: ТУК.
 

14.01.2015 г.
Назад