Назад

Новият търговски представител на Ирак у нас посети БТПП

Новия търговски съветник към посолството на Република Ирак в София Хикмат Шафи посети БТПП и обсъди с председателя на Палатата Цветан Симеонов икономическите отношения между България и Ирак. България се приема като врата на иракския бизнес за Европа, а Ирак може да бъде врата към Близкия Изток, изтъкна Химкат Шафи. Той подчерта, че традиционно добрите отношения между двете страни са подходяща основа за разширяване на търговския стокообмен. Въпреки трудностите, през които преминава Ирак в момента, има области в страната, например на север и в крайните южни части, които са спокойни, посочи още гостът. 
 
Цветан Симеонов представи икономическата среда в България и разясни отношенията на БТПП със сродни организации в Ирак. Откритото търговско представителство на България в гр. Ербил, Северен Ирак, показва интерес от страна на България и българския бизнес към поддържане на икономически отношения с Ирак и региона.
В рамките на срещата бяха набелязани дейности за съвместната работа между БТПП и Търговския отдел към посолството на Ирак.
Химкат Шафи предложи съдействие на всички български компании, които искат да намерят партньор, представител или да открият свой офис в Ирак.
 
„За контакти: Посолство на Република Ирак
Търговски отдел
Тел.: 02 971 02 92
e-mail: Iraqi_trade@mail.bg
 
За допълнителна информация: БТПП, дирекция Международно сътрудничество и международни организации, тел.: 02 8117 489, e-mail: interdpt@bcci.bg.
 

07.01.2015 г.

Още новини:

Видео:

Назад