Назад

Предприемачи с фамилни корени в Балканските страни, обединени в сдружение BALKANSIAD, посетиха БТПП

Представители на Сдружението на балканските индустриалци и бизнесмени BALKANSIAD*, обединяващо предприемачи с фамилни корени в Балканските страни, посетиха за първи път БТПП. По време на визитата в Палатата се проведоха двустранни срещи с представители на българския бизнес. Събитието протече при огромен интерес – над 100 представители на български и турски фирми се възползваха от възможността за бизнес контакти и делови срещи. 
 
Приветствайки участниците, председателят на БТПП Цветан Симеонов подчерта, че двустранните бизнес форуми с Турция винаги пораждат интерес поради географската близост на страните. Освен, доброто съседство между двете държави той изтъкна, че Турция е страната с най-много инвестиции в България и акцентира върху традиционно добрите отношенията на БТПП с партньорски организации в южната ни съседка на регионално и международно ниво. Цветан Симеонов представи и предимствата на България като място за инвестиции и бизнес.
 
Емрах Сазак, главен търговски съветник към Посолството на Република Турция в София поздрави участниците и отбеляза, че това е първото голямо събитие, след встъпването му в длъжност, организирано съвместно с БТПП. Той представи накратко основните макроикономически показатели на Турция, целите на сдружението BALKANSIAD и потенциала за развитие на двустранните отношения между България и Турция.
 
Айтуг Онур, председател на борда на BALKANSIAD представи гр. Бурса – икономическите и инвестиционни възможности, външната търговия, секторите с най-голямо значение за местната промишленост. Той отбеляза, че в Бурса работят 22 фирми с български капитал, а 214 изнасят продукция за България. Председателя на BALKANSIAD акцентира и върху предстоящите събития за 2015 г. и съобщи, че се планира организирането на конгрес на общините, в който се очаква да се включат и български общини.
______
* Сдружението на балканските индустриалци и бизнесмени BALKANSIAD е създадено през 2011г. от 41 фирми. Днес членовете на сдружението надхвърлят 300 фирми и се е превърнало в една от най-влиятелните неправителствени организации в Бурса.
 

08.09.2014 г.

Още новини:

Видео:

Назад