Назад

Китайско-европейска бизнес среща в гр. Чанчуън, провинция Дзилин



БТПП информира че, че от 15 до 17 септември 2014 г. в гр. Чанчуън – столицата на провинция Дзилин ще се проведе Китайско-европейска бизнес среща  - China(Jilin)-Europe Business Meeting. Проявата се организира от правителството на провинция Дзилин и има за цел да стимулира контактите и сътрудничеството между китайски и европейски компании.
 
Провинцията Дзилин е стратегически разположена на границата с КНДР и Русия и в близост до Монголия и Япония. Провинцията се утвърждава като индустриална база от национално значение (автомобилостроене, локомотиво и вагоностроене, машиностроене, добив на газ и нефт), важен земеделски район (на 5-то място в Китай по селскостопанска продукция с фокус върху екологичното земеделие) и като център на биофармацевтичната индустрия и китайската традиционна медицина. В гр. Чанчуън се намират заводите на FAW-Volkswagen и CNR – една от двете най-големи държавни компании за производство на локомотиви, вагони и мотриси за градския транспорт. В града е изградена Зона за икономическо и технологично развитие, разположена на 112 кв. км.
 
През 2013 г. провинция Дзилин е привлякла 6.9 млн. щ.д. чуждестранни инвестиции. Най-големите европейски инвеститори са Германия, Великобритания, Нидерландия, Швеция, Дания, Полша, Финландия, Ирландия и Македония, като приоритетни отрасли са автомобилостроенето, машиностроенето, високите технологии и финансите. Търговията с Европа съставлява 59.9% от общия външнотърговски обмен на провинцията. Германия, Словакия, Унгария, Русия и Белгия са петте най-големи европейски търговски партньори. През 2013 г. провинция Дзилин отваря своя първи представителен офис за Европа в Естония.
 
Регистрационна форма, програма и информация за контакти: ТУК

12.08.2014 г.

Още новини:

Видео:

Назад