Назад

Изложба-пъзел "Порив за бъдещето" е открита в БТПП

„Порив за бъдещето” в 40 картини подредиха в изложба – пъзел студенти на Нов български университет в БТПП по съвместния проект на Палатата и „Арт Виза България“. 
 
Председателят на БТПП Цветан Симеонов откри събитието и приветства новите творци в академичния проект за съвременно изкуство. „Резултатите от първите три изложби са - голям интерес и две покани за представяне на фотоизложбата „През границите” на доц. Васил Гарнизов и проф. Людмил Христов в ТПП Одрин и в Генералното консулство на България в Истанбул“, посочи председателят на БТПП.
 
Кураторският проект на доц. Михаил Чомаков – „Порив за бъдещето” е изложба в две части, като втората ще бъде подредена на 30 юли в БТПП. „Сериозно бяхме затруднени в селекцията на творби и автори заедно с преподавателя по живопис и стенопис Станимир Божилов, в резултат на което публиката ще види поне още 30 интересни произведения в края на месеца. Оптимист съм за българското изкуство.”, коментира доц. Чомаков.  
 
Пъзелът включва живопис, графика, смесена техника, а за ефективна комуникация с публиката са заложени изчистени форми и ярки цветове. Основният фокус е върху човека като фактор и двигател на много неща в съвременната реалност, както и срещата с природата, която олицетворява надеждата за бъдещето.
 
Творбите са достъпни за посетители всеки делничен ден от 9:00 до 17.30 часа до 11 август. 
 

16.07.2014 г.

Още новини:

Видео:

Назад