Назад

Изложба "Порив за бъдещето" в БТПП



На 14 юли от 17:30 часа в БТПП ще бъде открита сборна изложба на студенти от департамент „Изящни изкуства” от Нов Български университет (НБУ). Изложбата „Порив за бъдещето“ е втората по ред, с която университетът участва в съвместния проект на БТПП и „Арт Виза България“ „ - „Изкуството в действие” – модерно изкуство за модерни хора. Включени ще бъдат 30 картини на 10 творци, обединени в кураторски проект на доц. Михаил Чомаков, с фокус съвременно изкуство. 
 
„И в смутните времена на кризи има изкуство. То е отдушникът, отражение на човешката мисъл към  търсената промяна, експериментът продиктуван от свободата на духа и реалностите на новото време.” – коментира доц. Михаил Чомаков от НБУ. В този смисъл изложбата предвижда различни стилове и използвани техники, които показват различните пориви на участниците. Селектирани са и нови творби – от последния пленер  „Римска баня”.
 
Изложбата ще бъде на разположение за външни посетители до 11 август на партера в сградата на БТПП на ул. "Искър" 9.
 
Ретроспекция на проекта:
 
„ИЗКУСТВОТО В ДЕЙСТВИЕ” – модерно изкуство за модерни хора е проектът на Българската търговско-промишлена палата, който ще популяризира активно в продължение на 12 месеца творчеството на два български университета – ЮЗУ „Неофит Рилски” и Нов български университет. Разработен е от „Арт Виза България“ – медиа и галерия, и предвижда атрактивен фокус върху сериозна селекция от произведения -  съвременно българско изкуство.
 
В проекта преподаватели и студенти от департамент „Изящни изкуства” на НБУ и от катедра „Изящни изкуства” на Югозападния университет, ще реализират своята съвременна визия  за създаване и показване на изкуство, като презентират пред бизнеса на България, дипломатическия елит и чуждестранните гости на БТПП най-добрите свои творби и идеи през пърформънси, артинсталации, студентски спектакли, модни събития и др. специални събития. 
 

11.07.2014 г.

Още новини:

Видео:

Назад