Назад

Рамков договор за сътрудничество сключи БТПП с Българска банка за развитие

Рамков договор за сътрудничество сключи БТПП с Българска банка за развитие (ББР) по време на бизнес семинар в Палатата, на който бяха представени новите продукти на банката в подкрепа на българския бизнес . Документа подписаха председателят на БТПП Цветан Симеонов и изпълнителният директор и член на Управителния съвет на ББР Иван Христов.
 
Достъпът до финансиране е сред трите най-големи проблема за българския бизнес, наред с административната тежест и твърде подвижното законодателство, отбеляза председателят на БТПП, изтъквайки важността на сключеното споразумение. Достъпът до финансиране на бизнеса е затруднен и от твърде усложнените у нас правила за усвояване на европейските средства и това е допълнителна причина за желанието на БТПП да развива сътрудничество в ББР, която е призвана да бъде полезна на българския бизнес и особено на малките и средни предприятия, допълни Цветан Симеонов. Той съобщи че вече регионални палати от системата на БТПП имат такива споразумения и че Палатата ще насърчи и останалите също да разгърнат сътрудничество с ББР, защото ползата ще бъде за българския бизнес .
 
В рамките на семинара, организиран от Съветът по иновации и енергийна ефективност при БТПП, изпълнителният директор на ББР Иван Христов, началникът на управление Малък и среден бизнес в банката Лъчезар Тодоров и главният изпълнителен директор на Националния гаранционен фонд  Самуил Шидеров представиха новите кредитни и гаранционни продукти на ББР.
 
Представената презентация за продуктите на банката: ТУК
 

14.07.2014 г.

Още новини:

Видео:

Назад