Назад

Васил Тодоров, главен секретар на БТПП: Искаме да ангажираме политиците с важните за бизнеса и обществото въпроси



Общата позиция на работодатели и синдикати, обявена вчера, е резултат от случващото се в обществото и безпрецедентната политическа криза, която поставя под риск много важни въпроси за бизнеса и обществото, които трябва да бъдат решени. Искаме да изместим фокуса на политиците от тясно партийните им предизборни боричкания и сметки към  важните за бизнеса и обществото въпроси.  

Това заяви главният секретар на БТПП Васил Тодоров по повод проведената на 6 юли 2014 г. в БТА съвместната пресконференция на работодатели и синдикати.

Той изтъкна необходимостта от  финансова стабилност в здравеопазването, по-бързо финализиране на преговорите с Европейската комисия по Споразумението за партньорство с ЕС, както и съгласуване на последните варианти на оперативните програми.

"Нашата роля не е да се включваме в политическите битки, което е присъщо на политическите партии. Ние реагирахме, защото границата беше премината и от тук нататък опасността политическата криза да се пренесе в икономиката е голяма. Ние не искаме това да се случи", подчерта Васил Тодоров.


07.07.2014 г.

Още новини:

Видео:

Назад