Назад

Национално представителните синдикални и работодателски организации оповестиха обща позиция относно актуалната обществено-политическа ситуация в странатаОбезпокоени от безпрецедентната политическа криза, довела до срив на доверието към държавността и държавните институции, национално представителните синдикални и работодателски организации - КНСБ, КТ "Подкрепа", АИКБ, БСК, БТПП и КРИБ, оповестиха обща позиция относно актуалната обществено-политическа ситуация в страната.
 
На пресконференция на 6 юли 2014 г. те изразиха категоричната позиция,  че постигането на обществените цели и решаването на проблемите на бизнеса и работещите изискват диалог и рационални решения, а не самоцелно противопоставяне и нетолерантност, водещи до недоволство и напрежение.
 
Работодатели и синдикати настояват политическите партии, представени в Народното събрание и в Европейския парламент, да постигнат съгласие до 5 август 2014 по следните основни въпроси: 
 
Големите енергийни проекти; 
Споразумението за партньорство за периода до 2020 г.
 
Освен това парламентът, в рамките на ограничения срок до 5 август 2014 г. да замрази разглеждането на всички законопроекти, с изключение на: 
 
решенията, осигуряващи необходимата финансова устойчивост в здравеопазването и енергетиката;
всички актове, свързани със задължителните изисквания на ЕС.

 


06.07.2014 г.

Още новини:

Видео:

Назад