Назад

Двустранната търговска камара България – Румъния отпразнува 1 година

Навършването на 1 година от създаването на Двустранната търговска камара България – Румъния бе отбелязано с тържествено честване в румънското посолство. Специален гост на празненството бе председателят на БТПП Цветан Симеонов.
 
Посланикът на Румъния у нас Антон Пъкурецу изрази задоволство от активното двустранно сътрудничество и увереност, че развитието му ще продължи да допринася за взаимни ползи. Той съобщи, че се очаква тази година да бъде готов газовия интерконектор между Румъния и България и че скоро ще бъде създадена обща зеленчукова борса, която ще подпомага фермерите от двете страни.
 
1 година не е никак голям срок, но Българо-румънската камара успя не само да „проходи“, но и да участва доста успешно в развитието на икономическите отношения. Налице са всички предпоставки двустранната камара да продължи своя ход напред, каза в приветствието си председателят на БТПП Цветан Симеонов и отправи пожелание за спорна работа и увеличаване на добрите показатели за взаимната търговия, инвестициите и туризма.
 

04.07.2014 г.

Още новини:

Видео:

Назад