Назад

Иновациите и устойчивото развитие – във фокуса на Общото събрание на Международната асоциация GS1

300 участници от 86 страни разискват в Берлин, в рамките на  Общо събрание на международната асоциация GS1, все по-актуалната проблематика за иновациите и устойчивото развитие. Обсъжданията  бяха открити от президента и изпълнителен директор на GS1 Мигел Лопера.
 
България се представялява във форума от председателя на БТПП и председател на Борда на GS1 България  Цветан Симеонов и изпълнителния секретар на GS1 България  Христо Содев. 
Важна част от Общото събрание, което започна на 19-ти и продължава до 23-ти май 2014, са дискусиите на топ-мениджъри от сектора на търговията с бързооборотни стоки за това, как биха изглеждали бъдещите пазари и какво би било търсенето на потребителите по света.
 
Общественият и мобилен интернет са довели до фундаментална смяна на модела на комуникации  и до значителна културна промяна на  обществото и бизнес света, споделиха участници във форума и изтъкнаха ролята на иновациите, образованието и предаването на знания в света, в който живеем. Предмет на дискусии станаха  и предимствата, и недостатъците на дигиталната културна революция, както и уникалните възможности на новите технологии, пледиращи за „култура на новото”.
 
Благодарение на новите технологии и средства за информация се появява ново поколение купувачи, решени да победят в играта на намиране на най-добрата стойност, бе посочено още по време на форума. В разискванията бе подчертано, че  предизвикателството на магазините и марките е да се интегрират допирните точки на дигиталните купувачи последователно в многоканална среда. 
 
От особена важност е  GS1 стратегията, над която се работи от около година. Според „Визия до 2020 г.”,  приоритетно значение имат  увеличаването на стабилността и влиянието на системата GS1; предоставянето  на инструменти за повишаване качеството на данните; постигането на пълна прозрачност по веригата за снабдяване; разширяването на стандартите с цел на фирмите да се предостави възможност за по-тясна връзка с крайните потребители. 
Задача номер едно си остава веригите за снабдяване, коментира председателят на БТПП и председател на Борда на GS1 България   Цветан Симеонов. 
 

20.05.2014 г.

Още новини:

Видео:

Назад