Назад

Търговските палати на Сърбия и Босна и Херцеговина с молба за помощ за пострадалите от наводнениятаБългарската търговско-промишлена палата получи информация от своите колеги от Външнотърговската палата на Босна и Херцеговина и Търговско-промишлената палата на Сърбия актуална информация относно величината на бедствието, причинено от наводнения в двете страни. В Босна и Херцеговина икономиката е силно затруднена поради разрушаването на много сгради, отнесен добитък, наводнена обработваема земя, погубени посеви и храни. В страната има липса на електричество и питейна вода. Външнотърговската палата на Босна и Херцеговина търси съдействие, съвет и реална помощ в този труден момент.
 
Почти цялата територия на Република Сърбия също е залята от излезлите води на реките. Обявено е бедствено положение и ресурсите на държавата са насочени към помощ на пострадалите хора и най-засегнатите области. Въпреки предприетите мерки липсват дрехи, обувки, одеала и храна, както и оборудване като спасителни лодки, водни помпи, електрогенератори, палатки и др. ТПП на Сърбия търси подкрепа – финансова и материална.
За контакти: eoi@pks.rs.
 
БТПП следи с тревога ситуацията в наводнените територии и информира за действията, предприети от Българския червен кръст в помощ на двете съседни страни.
 
БЧК предоставя от бедствения си резерв хуманитарна помощ за пострадалите от наводненията, която ще замине за Белград всеки момент. Дарението съдържа артикули от първа необходимост: одеяла, походни легла, спално бельо, възглавници, детски дрехи и якета, гумени ботуши.
 
Българският Червен кръст открива и специална банкова сметка:
УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД
BG64UNCR76301078660913
UNCRBGSF
(За пострадалите от наводненията в Сърбия и Босна и Херцеговина).
Банковата сметка е публикувана на сайта на БЧК: www.redcross.bg
 
Желаещите могат да подкрепят кампанията и чрез on-line дарения на сайта на организацията:
 
през Epay - ПОСТРАДАЛИ ПРИ БЕДСТВИЯ, АВАРИИ И КАТАСТРОФИ / VICTIMS OF DISASTERS AND CRISES
 
с дебитна/кредитна карта - Пострадали при бедствия, аварии и катастрофи

20.05.2014 г.

Още новини:

Видео:

Назад