Назад

Редовно заседание на Управителния съвет на БТПП



Състоя се редовно заседание на Управителния съвет на БТПП, на което бяха приети подготвените материали за предстоящото Общо събрание на Палатата.
 
На заседанието бяха поканени представители на всички парламентарно представени политически сили, партиите които са представени в Европейския парламент и тези, които според проучванията на общественото мнение имат възможност да спечелят мандат в наближаващите избори.
 
Членовете на Управителния съвет на Палатата приеха за обсъждане проект за Насоки за дейността на БТПП за периода 2014 – 2018 година. 
 
С проекта можете да се запознаете ТУК.
 
Като цяло, от страна на гостите от политическите партии, бе изразено одобрение на предлаганите от Палатата идеи за дейността на организацията до 2018 година. 
 
Ивайло Московски  от ГЕРБ констатира съвпадения с идеологията на партия ГЕРБ, особено по отношение на вижданията на Палатата за по-малко държава в управлението на икономиката, както и по отношение на предлаганите секторни политики и необходимостта от по-бързо въвеждане на електронното управление и приемане на Закон за браншовите организации. 
 
Петър Кънев от БСП изтъкна значимостта на микро и малките предприятия за българската икономика и необходимостта от намаляване на административните тежести.
 
Георги Найденов от НДСВ отправи препоръката се даде по-голям акцент върху образованието. 
 
Рада Коджабашева от „България без цензура“ отбеляза, че много от заложените в документа на БТПП насоки присъстват и в платформата на ББЦ. Тя подчерта, че ББЦ подкрепя бързо внедряване на електронно правителство, както и приемането на Закон за браншовите организации, промяна в Закона за обществените поръчки и намаляване на регулаторните режими. 
 

23.04.2014 г.

Още новини:

Видео:

Назад