Назад

БТПП участва в Международна конференция в Потенца, Италия

Мобилно приложение на „Пътуващия музей“ бе представено от БТПП на Международна конференция в гр. Потенца, Италия. Разработено е от Палатата в рамките на  проект „SAGITTARIUS“ по програма за транснационално сътрудничество „Югоизточна Европа“. Приложението включва около 120 културно-исторически обекта от Югоизточна Европа, интересни факти за обектите и около 1200 снимки. Достъпно е за мобилни устройства с операционни системи:
 
 
 
Представители на Палатата демонстрираха разработената по проекта игра, която представлява компонент на мобилното приложение и може да бъде намерена на следния линк: https://itunes.apple.com/bg/app/museum-game/id853740570?mt=8. Играта е интерактивна и предоставя възможност на потребителя да „подреди“ разбъркано триизмерно изображение така, че да се получи правилна двуизмерна снимка.
 
В рамките на конференцията в Потенца бяха представени и пилотните проекти на партньорите по SAGITTARIUS. БТПП е разработила пилотен проект, включващ 20 обекта с туристическо значение, намиращи се на територията на Столична община, между които храм-паметник Александър Невски, църква Св. Николай Чудотворец, църква Св. Неделя, националния исторически музей, Художествената галерия и др.
 
Палатата бе отличена с грамота в категория „Подробна и изчерпателна информация“ за всеки един от обектите, включени в пилотния проект.
 
През май предстои финална конференция в гр. Родос, на която ще бъдат демонстрирани всички разработени продукти по проекта и постигнатите резултати.

17.04.2014 г.

Още новини:

Видео:

Назад