Назад

Среща с председателя на Българо-Китайска Търговско-промишлена палата



Председателят на Българо-Китайска Търговско-промишлена палата Лъчезар Динев се срещна с председателя на БТПП Цветан Симеонов. 
 
Лъчезар Динев информира за целите, задачите и дейностите на създадената преди около година и половина смесена палата.
 
Българо-Китайска ТПП основно подпомага български фирми, изявили желание да стъпят на китайския пазар чрез създаването на съвместни предприятия и също така на китайски инвеститори с намерения да присъстват на българския пазар. БКТПП разполага със с12 офиса в Китай, включително в Шанхай и Пекин и 25 сътрудника. Според Лъчезар Динев съществува изключително добър потенциал за сътрудничество и износ от България за Китай на вино, розово масло и млечни продукти. 
 
Цветан Симеонов изрази готовност за оказване на подкрепа от страна на БТПП в предстоящи съвместни дейности с цел разширяване на икономическото сътрудничество и подпомагане на българските компании с интереси към китайския пазар. Необходимо е да се обединят усилията за привличане на повече китайски инвеститори и повече китайски туристи. Основна роля в тази насока трябва да изиграе по-подробната информация, която достига до потенциалните инвеститори от Китай.
 

24.04.2014 г.

Още новини:

Видео:

Назад