Назад

Презентация на дейности и услугите, предоставяни от отделите на посолството на САЩ в София

В БТПП се проведе презентация на тема „Дейности и услуги, предоставяни от отделите на посолството на САЩ в София”. Събитието се организира, съвместно с Търговския отдел на американското посолство в столицата.
Презентацията бе официално откритa от председателя на БТПП Цветан Симеонов, който поясни, че целта й е да се съдейства за разширяване на двустранните икономически отношения между България и САЩ. БТПП оценява високо стремежа на Посолството на САЩ да подпомага не само американските фирми на българския пазар, но и да стимулира излизането на български фирми на американския пазар.
Заместник- посланикът на САЩ Брайън Далтън отбеляза в изказването си, че тази презентация е само част от идеята на посолството за популяризиране на развиваните дейности. Очаква се да се проведат подобни презентации и в останалите региони на страната със съдействието на регионалните ТПП.
Томас Брънс , ръководител на търговската служба към посолството на САЩ и колегите му представиха дейностите за промотиране на американския износ и защита на интересите на предприятията на САЩ в България. Специалисти от екипа към търговската служба Станислава Димитрова, Емили Танева, Уляна Канели и Петър Делин представиха услугите, които предлагат, търговските делегации, които организират и държавните агенции на САЩ, подпомагащи бизнеса.
 
Ръководителят на Икономическата секция към Посолството на САЩ г-жа Робин Брукс представи дейностите на отдела, както и Трансатлантическото партньорство за търговия и инвестиции.
 
Мила Бошнакова, старши специалист от Департамента по Земеделие, представи данни за селско-стопанската и хранително –вкусова промишленост. Основният износ на Америка за България в в аграрната търговия се концетрира предимно в ядки, спиртни напитки, тютюн.
 
Дебора Кембъл, генерален консул, запозна участниците с видовете визи, процедурата по издаване на визи, както и основните акценти при провеждането на интервю за виза.
 
Събитието премина при голям интерес - повече от 80 участици имаха възможност да получат информация от източника и да зададат своите въпроси.
 
Презентацията от събитието може да видите ТУК.
 

27.02.2014 г.

Още новини:

Видео:

Назад