Назад

БТПП е готова да работи заедно с Howarth HTL за подкрепа на българския бизнес в туристическия браншСреща с представители на Howarth HTL бе проведена днес, 2 февруари 2011 г. в Българската търговско-промишлена палата. В срещата взе участие и изп.директор на Национален борд по туризъм в България г-жа Поли Карастоянова.

Д-р Мирослав Драгишевич, управляващ партньор за Централна и Източна Европа представи компанията Howarth HTL, която е създадена преди около 100 години в САЩ от двама братя хървати и се занимава с туристическо планиране, изготвяне на икономически и маркетингови стратегии за цялостно структуриране, управление, брандинг и реклама на дестинации. Компанията има 47 офиса в 37 страни.

Г-жа Карастоянова разясни, че желанието на компанията е да регистрира офис в България и да подпомогне разработването на програма, със съдействието на регионалните ТПП и общини, за синхронизиране на нуждите на регионите по отношение на туристическа реклама, управление, предоставяне на туристически услуги

Председателят на БТПП г-н Цветан Симеонов изрази готовността на Палатата да работи заедно с Howarth HTL с цел подкрепа на българския бизнес в туристическия бранш. Според него туризмът се радва на специално отношение в нашата страна. Той напомни, че само този сектор се радва на по-ниска ставка на ДДС – 9% за туристически услуги. Въпреки това необходимостта от обучение на нивата на най-високите стандарти в сектора е повече от необходимо.


02.02.2011 г.

Още новини:

Видео:

Назад