Назад

Туристическа инициатива на Старозагорската ТПП

Деца от Новокузнецк, Западен Сибир, почиващи на море в България, гостуваха в Стара Загора със съдействието на председателя на Търговско-промишлена палата - Стара Загора Олег Стоилов. Групата разгледа експонатите в Регионалния исторически музей и Музея на религиите. Пред това децата посетиха Велико Търново и връх Шипка.
 
"От четири години придружавам детски групи, които летуват в Слънчев бряг. Правим и екскурзии, за да се запознаем с природата и културно-историческите забележителности, които свързват нашите два народа", каза Галина Лизлова, ръководител на благотворителен фонд. Тя добави, че в Стара Загора е за първи път, но планира тази дестинация да бъде част от предстоящи посещения на руски групи. "За тази наша визита получихме голяма помощ от Търговско-промишлена палата - Стара Загора и лично от Олег Стоилов. Музеят Ви е много впечатляващ, много модерен и разполага с богата експозиция. Това е много интересно за децата", каза още Галина Лизлова.
 
Децата имаха възможност да се потопят в духа на античността, като се облякоха с характерните за това време дрехи и се снимаха за спомен.
"Посещението на детската група от Сибир е първа стъпка към възстановяването на гостувания на руски туристи в Регионален исторически музей - Стара Загора", съобщи директорът Светла Димитрова. Очаква се следващото лято да пристигнат поне 400 деца от Сибир. Това ще даде възможност Стара Загора да се популяризира като дестинация и да се привлекат повече посетители.
"Музеят ще подпише договор с организаторите на екскурзиите от Сибир. Гостите от Русия се впечатляват особено от експонатите, свързани с Руско-турската освободителна война и за тях е много важно да ги видят", съобщи още Светла Димитрова.
 

09.07.2013 г.

Още новини:

Видео:

Назад