Назад

БТПП подкрепя конкурса „Европейски награди за бизнес 2013/2014“





Компаниите от българската квота, номинирани за участие в тазгодишното издание на престижния конкурс „Европейски награди за бизнес”, бяха обявени на официална церемония. 
 
 
Сред официалните гости на събитието бе Цветан Симеонов – председател на Българска търговско-промишлена палата. Според него „Европейските награди за бизнес“ са една прекрасна възможност за българските предприемачи да обменят опит от най-добрите европейски бизнес модели и да се поучат от тях на иновативност, етичност, дългосрочно стратегическо планиране и отговорно корпоративно поведение“. Симеонов изказа своята подкрепа към инициативата като подчерта, че успешните компании могат да служат за пример и насърчаване на други - във времена на икономическа криза.
 
 
Изабела Джалъзова – управляващ партньор в RSM BX - организатор на събитието и координатор за България на конкурса „Европейски награди за бизнес”, сподели: „Радвам се, че във времена на криза за целия бизнес, все пак има инициативи като „Европейските награди за бизнес“, които не само показват най-успешните български компании, но и правят така, че да се чува повече за българския бизнес по света“. 
 
 
Общо 73 български фирми са заявили желание за участие в конкурса, като 34 от тях са допуснати и регистрирани. 
През септември тази година ще бъдат ясни българските финалисти, а догодина, в края на месец май - победителите в „Европейските награди за бизнес 2013/2014“.   
 
 
 
 
Съгласно регламента номинациите се извършват в следните 10 категории:  
 
  • Работодател на годината
  • Предприемач на годината
  • Фокус върху клиента
  • Околна среда и корпоративна социална отговорност
  • Внос / Износ
  • ИТ бизнес на годината с оборот до 25 млн. Евро
  • ИТ бизнес на годината с оборот от 26 до 150 млн. Евро
  • ИТ бизнес на годината с оборот по-висок от 150 млн. Евро
  • Международна стратегия за растеж
  • Иновационна дейност
 
През 2012 г. в конкурса „Европейски награди за бизнес“ са участвали над 15 000 компании от 35 европейски страни. Фирмите-участниците представляват общ оборот от 1 трилион Евро (8.23% от БВП на ЕС) и реализират над 2,7 млн. работни места. 
 
*Целта на „Европейските награди за бизнес“ е да поощряват инициативите и успеха на европейските фирми от всички индустрии и икономически сектори, независимо от тяхната големина и години опит на даден пазар, да подкрепят развитието на силна и успешна бизнес общност в Европа, да създават нови бизнес контакти и партньорства. Вече пет години „Европейските награди за бизнес“ представят най-успешните предприятия в Европа като насърчават иновативността и етиката в Европейската бизнес общност.
 

04.07.2013 г.

Още новини:

Видео:

Назад