Назад

Председателят на БТПП участва в първото заседание на 42-рото Народно събрание



Новоизбраното 42-ро Народно събрание проведе днес първото си заседание. След полагането на клетвата народните представители подписаха клетвените листове. В пленарната зала прозвучаха химнът на Република България и химнът на Европейския съюз.

 
Президентът Росен Плевнелиев направи от парламентарната трибуна обръщение към нацията и Народното събрание. В него държавният глава отправи апел към народните представители в духа на добрата традиция да приемат декларация за основните приоритети на 42-рото Народно събрание. Кризата ще отмине, но днес с действията си ние ще определим мястото на България в Европа и в този бързоразвиващ се свят, заяви той.
 
Президентът Росен Плевнелиев съобщи, че ще свика още в четвъртък, 23 май, консултации с парламентарните сили, след което няма да бави връчване на мандат за съставяне на правителство на най-голямата по брой депутати политическа сила. Той пожела успех на народните представители и подчерта, че вече има работещ парламент, от който той очаква скоро да формира правителство с ясна програма и лице към хората.
 
Според президента още преди съставянето на следващото правителство партиите трябва да дадат отговор как ще гарантират политики за увеличаване на доходите и за създаване на устойчива заетост. По думите на Росен Плевнелиев малкият и средният бизнес има нужда от кредити на разумна цена, електронно правителство, държавна подкрепа, обществени поръчки за всички, а не за някои, административна реформа и намаляване на лицензионните режими.
 
Президентът Росен Плевнелиев изрази увереност, че и днес в този пълен с изпитания за нацията период България ще намери своите отговорни държавници, които ще работят всеотдайно, служейки на народа, както се e случвало и в миналото.
 
Председателят на Палатата Цветан Симеонов получи покана и присъства на първото заседание на 42-рото Народно събрание като участник в социалния диалог. Това е признание за ролята на Палатата в тристранното сътрудничество и активната й позиция в развитието на икономиката на страната ни.
 

21.05.2013 г.

Още новини:

Видео:

Назад